Matematik

Bevis at differentialkvotienten for f(x)=ax^2 er givet ved f'(x)=2ax

24. juni 2018 af Mattheus2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejj, skal op i mundtlig mat her om et par dage, og de fleste spørgsmål kan man få hjælp til på nettet, men her er den mere specifik og kan sku ikke lige finde ud af fremgangsmåden. - tak for forhånd hvis nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2018 af OliverHviid

Anvend tretrinsreglen, dvs.

1. Δf (funktionstilvæksten)=f(x+Δx)-f(x)

2. As (differenskvotienten)=(f(x+Δx)-f(x))/Δx

3. At (differentialkvotienten) lim Δx→0((f(x+Δx)-f(x))/Δx)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2018 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2018 af peter lind

(a*(x+h)2-a*x2)/h   Brug reglen om det dobbelte produkt på (x+h)2 og reducer


Svar #4
24. juni 2018 af Mattheus2 (Slettet)

ved godt jeg skal bruge tretrinsreglen, men hvordan anvender jeg ax^2, det giver ingen mening for mig hvordan tallene skal indsættes i formlen - har ikke fulgt med i differentialregning overhovedet så kan godt være at det er noget meget simpelt jeg ikke har fået indlært, men det er mig et under hvordan f(x)=ax^2 bliver til (a*(x+h)^2-a*x^2)/h med brug af differenskvotienten


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2018 af OliverHviid

Man indsætter x+Δx og x på x's plads, dvs. at

ax^2 bliver til a*(x+Δx)^2-ax^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. juni 2018 af peter lind

Se på #1 og #3  Der er Δx og h det samme. Det er blot forskellige navne.

f(x+h) = a(x+h)2

f(x) = a*x2

f(x+h)-f(x) = a*(x+h)2-a*x2

dividerer man med h får man formlen i #3


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. juni 2018 af SuneChr

Vi skal vise, at
\frac{a\left ( x+h \right )^{2}-ax^{2}}{h}\rightarrow 2ax\, \, \textup{for}\, h\rightarrow 0
Vi ganger tælleren ud, reducerer og får
2ahx + ah2
dividér herefter med h
2ax + ah
Lad nu h → 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. juni 2018 af PeterValberg

#0

Se video nr. 16 på denne videoliste < LINK >
du tilføjer bare selv a'et

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
25. juni 2018 af Mattheus2 (Slettet)

Vedhæftet er et billede af mit A4 papir hvor jeg har skrevet det op som forstået, med henblik på svar #7

1. hvad er fremgangsmåden med reduceringen af a*x^2+h^2+2*xh-ax^2 = 2ahx+ah^2

2. Når h --> 0 i 2ax+ah tilsidst, hvad sker der så med det tredje a? ville der ikke stå 2ax+a så?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. juni 2018 af Festino

Til #8

1) Der skulle stå

a(x^2+h^2+2xh)-ax^2=ax^2+ah^2+2axh-ax^2=ah^2+2axh.

2) Hvis h er lille, så er ah også lille. Med andre ord ah går mod 0 for h gående mod 0.


Skriv et svar til: Bevis at differentialkvotienten for f(x)=ax^2 er givet ved f'(x)=2ax

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.