Kemi
En liter 0,200 M vandig opløsning af den triprote syre H3PO4 titreres ...
opgaven:
En liter 0,200 M vandig opløsning af den triprote syre H3PO4 titreres med en 1,00 M vandig opløsning NaOH. Hvad er pH efter der tilsættes 300 ml NaOH opløsning til H 3 PO 4 opløsningen ? For H3PO4 i vandig opløsning er K a1 = 7,5 x 10 -3 , K a2 = 6,2 x 10 -8 , K a3 = 4,8 x 10 -13 .
Jeg aner ikke hvordan man løser denne.
En god mængde vil være dejligt!
Mvh.
Svar #1
10. juli 2018 af mathon
Efter tilsætning af 300 mL 1.00 M NaOH resterer der 0.1 mol H2PO4- sammen med 0.1 mol HPO42- i 1.3 L opløsning.
Svar #2
10. juli 2018 af anonym000
Tak for svaret.
Kan du fortælle hvornår formlen du bruger gøre sig gældende?
...............
Svar #4
10. juli 2018 af anonym000
okay. tak.
Har du tid til at lave nogle eksamensæt for mig mod betaling? Jeg skal nemlig snart til reeksamen og jeg kan faktisk ikke huske så meget af det vi lærte. Vores lærebog er engelsk, men eksamensættet er på dansk... dette gøre det ikke nemmere.
...............
Skriv et svar til: En liter 0,200 M vandig opløsning af den triprote syre H3PO4 titreres ...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
