Fysik

Antal CO2 molekyler i luft

22. juli 2018 af Ravnsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der en, som kan hjælpe med at udregne hvor mange CO2 molekyler, der er i en liter luft?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juli 2018 af mathon

\small \textup{Ved almindeligt tryk og almindelig temperatur er densiteten af atm. luft }1.1293\; \tfrac{g}{L}.
\small \textup{1 L luft har s\aa ledes massen 1.293 g.}
\small \textup{Molarmassen af atm. luft er 28.81 }\tfrac{g}{mol}.
\small \textup{Antal mol atm. luft i 1.293 g:}
                                                   \small n=\frac{1.293\; g}{28.81\; \tfrac{g}{mol}}=0.04488\; mol
\small \textup{Hvert mol indeholder }N_A=6.022\cdot 10^{23}\textup{ molekyler.}

\small \textup{1 L atm. luft indeholder derfor }
                                                   \small n=\frac{1.293\; g}{28.81\; \tfrac{g}{mol}}=0.04488\; mol

\small \small \textup{1 L atm. luft indeholder derfor:}
                                                   \small \left ( 0.04488\; mol \right )\cdot \left (6.022\cdot 10^{23}\; \tfrac{molekyler}{mol} \right )=2.703\cdot 10^{22}\; \textup{molekyler}
                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juli 2018 af mathon

\small \textup{Ved almindeligt tryk og almindelig temperatur er densiteten af atm. luft }1.1293\; \tfrac{g}{L}.
\small \textup{1 L luft har s\aa ledes massen 1.293 g.}
\small \textup{Molarmassen af atm. luft er 28.81 }\tfrac{g}{mol}.
\small \textup{Antal mol atm. luft i 1.293 g:}
                                                   \small \small n=\frac{1.293\; g}{28.81\; \tfrac{g}{mol}}=0.04488\; mol
\small \textup{Hvert mol indeholder }N_A=6.022\cdot 10^{23}\textup{ molekyler.}

\small \small \textup{1 L atm. luft indeholder derfor:}
                                                   \small \left ( 0.04488\; mol \right )\cdot \left (6.022\cdot 10^{23}\; \tfrac{molekyler}{mol} \right )=2.703\cdot 10^{22}\; \textup{molekyler}


Svar #3
25. juli 2018 af Ravnsen (Slettet)

Hej mathon

Er 2,703*10^22 antaller at molekyker i alt eller er det kun CO2 molekylerne?  


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. juli 2018 af Eksperimentalfysikeren

Der er jo ikke angivet, hvor stor en del af luften, der er CO2, så der er det totale antal molekyler.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. juli 2018 af mathon

\small C O_2\textup{ udg\o r ca. }3\%\textup{ af den atmosf\ae riske luft}
\small \textup{hvoraf:}
\small \small \textup{1 L atm. luft indeholder derfor:}
                                                   0.03\cdot \left ( 0.04488\; mol \right )\cdot \left (6.022\cdot 10^{23}\; \tfrac{molekyler}{mol} \right )=8.11\cdot 10^{20}\;CO_2 \textup{-molekyler}


Svar #6
31. juli 2018 af Ravnsen (Slettet)

1000-tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Antal CO2 molekyler i luft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.