Fysik

Længde af bevægelse

08. august 2018 af squads (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, er der nogle der kan hjælpe med denne opgave som jeg ikke kan gennemskue?

Facit siger 1/3a T^2 men det kan jeg slet ikke få fat i :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. august 2018 af peter lind

s=½at12+½at22

t1=v/a, t2=v/(2a) T`=t1+t2=3*t1/2=3t2

Indsæt det i den første ligning


Svar #2
08. august 2018 af squads (Slettet)

Det hjælper mig ikke specielt meget, er der mulighed for at kan du forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal bruge bevægelsesligningerne

s = ½at2 + v0t + s0

og

v = at + v0

Så kan du dele bevægelsen op i to dele:

L1 = ½aT12

(og hastigheden ender så med at være aT1)

og

L2 = ½(-2a)T22 + aT1T2

Den samlede distance bliver så

L = L1 + L2 = ½aT12 + ½(-2a)T22 + aT1T2

Da accelerationen under opbremsningen er dobbelt så stor som under opstarten, gælder der

T1 = 2/3 T

og

T2 = 1/3 T

Indsæt dette i formlen for L.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. august 2018 af mathon

\small \textbf{oversigt:}

         \small \small \begin{array} {lccl} \textup{vejl\ae ngder:}&L_1&=&\tfrac{1}{2}a\cdot \left (\tfrac{2}{3}T \right )^2\\ &L_2&=&\tfrac{1}{2}(-2a)\cdot \left (\tfrac{1}{3}T \right )^2+a\cdot \left ( \tfrac{2}{3}T \right )\cdot \left ( \tfrac{1}{3}T \right ) \end{array}

         \small \begin{array} {lccl} \textup{vejl\ae ngder:}&L_1&=&\tfrac{2}{9}aT^2 \\ &L_2&=&\tfrac{1}{9}aT^2 \end{array}

         \small \begin{array} {lccl} \textup{vejl\ae ngde:}&L=L_1+L_2&=&\tfrac{1}{3}aT^2 \end{array}


Skriv et svar til: Længde af bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.