Fysik

brug for hjælp

19. august 2018 af Line2000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er ved at løse en opgave, men jeg sidder lidt fast da det står at jeg skal husk bevarelseslovene og ved ikke helt hvordan jeg skal flette det ind i forhold til reaktionskemaet 


Svar #1
19. august 2018 af Line2000 (Slettet)

her  er opgaven

Vedhæftet fil:Udklip 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2018 af mathon

              \small \small _{28}^{63}\textrm{Ni}\; \rightarrow \;_{29}^{63}\textrm{Cu} \; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\; +\; \textup{energi}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. august 2018 af Loise3434 (Slettet)

Hvorfor står der "+ energi" altså hvad er forklaring til dette

Mange tak forresten


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. august 2018 af Loise3434 (Slettet)

Det er jo en beta-minus-henfald som må betyde at der udsendes både en elektron og en antineutrino


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2018 af mathon

              \small \small \small \small _{28}^{63}\textrm{Ni}\; \rightarrow \;_{29}^{63}\textrm{Cu} \; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\; +\; \bar{\nu }\; +\; \textup{energi}


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. august 2018 af mathon

\small \small \textbf{Energi pr henfald:}
                  \small E= \Delta m \cdot c^2

                  \small \Delta m =\left ( 62.939598-62.29669 \right )u=0.642908\; u=1.06757\cdot 10^{-27} kg

                  \small E= \left ( 1.06757\cdot 10^{-27} kg \right ) \cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=9.59488\cdot 10^{-11}\; J=598.865\; MeV


Svar #8
19. august 2018 af Line2000 (Slettet)

#6

hmmmm hvorfor har de skrevet at jeg skal huske bevarelseslovene hvad er det som jeg skal være opmærksom. 

Forstår ikke hvorfor man skal bruge udregning af energi pr. henfald til? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2018 af mathon

...bl.a. at massen og energien er bevaret.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. august 2018 af mathon

korrigeret:
                   ...bl.a. at masse-energi-relationen er overholdt.


Skriv et svar til: brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.