Fysik

Massen

20. august 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

opgaven lyder såleds 

Bergn massen af benzin, der skal forbrændes , for at der frigives  en energimængde på 1,00 Mj.

kan det passe?

svar :

m= B/E = 46,0 Mj/Kg  / 1,00= 46 G


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2018 af Sveppalyf (Slettet)

E = B*m  <=>

m = E/B

m = 1,00 MJ / 46,0 MJ/kg = 0,0217 kg


Svar #2
20. august 2018 af hannah9 (Slettet)

ok omvendt lol


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2018 af AngelOneOne

Hej,

Som en hjælp, så se altid på enhederne, og sammenlign med den enhed du gerne vil have:

Du har B med enheden MJ/kg, E med enheden MJ, og du har massen (som du det her tilfælde vil få med enheden kg).

Med andre ord, hvis du dividerer B med E, som du gjorde, får du enheden MJ/kg2: \frac{MJ}{kg\cdot kg}, og

hvis du dividerer E med B, som #1 har gjort, får du: \frac{MJ}{MJ/kg}, og når du dividerer med en brøk, ganger du med den omvendte brøk, og derme udligner MJ hinanden: \frac{MJ\cdot kg}{MJ} og du ender med enheden kg.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Massen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.