Fysik

Isolering af tiden i ligning

21. august 2018 af Alexandravest (Slettet) - Niveau: A-niveau

3,5=-0,5*9,82*t^2+45*sin(43)*t+6,5

Jeg skal have isoleret t, men synes ikke jeg får det svar jeg allerede er kommet frem til ved ligningsløser værktøj. 

den originale ligning uden input er 

y_slut=-0,5*g*t^2+v0*sin(a)*t+y_0


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du skal starte med at trække 3,5 fra på begge sider af lighedstegnet. Så har du en almindelig andengradsligning, hvor koefficienterne er opgivet som produkter, f.eks. A = -0,5*9,82. Du kan vælge at regne produkterne ud med det samme, eller du kan regne videre med udtrykkene som de står. Jeg vil nok vælge det første.


Skriv et svar til: Isolering af tiden i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.