Kemi

er der en formel for x?

25. august 2018 af hannah9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er vildt forvirret over c) og d)?


Svar #1
25. august 2018 af hannah9 (Slettet)

her

Vedhæftet fil:re.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2018 af Lillon (Slettet)

Har du teksten til opgaverne a, og b,/ analyse 1?


Svar #3
25. august 2018 af hannah9 (Slettet)

ja her

Vedhæftet fil:her kemi d.jpg

Svar #4
25. august 2018 af hannah9 (Slettet)

forkerte ups

Vedhæftet fil:kemi2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2018 af Lillon (Slettet)

Du skal altså bestemme x i NaxAsOy.

Jeg har lige set, at en anden bruger har allerede stillet spørgsmålet: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=402654


Svar #6
25. august 2018 af hannah9 (Slettet)

n(Na+) = m(Na+)/M(Na+) = (24 · 10-3 g)/(23 g/mol) = 1.04 mmol 

er værdi for x så  1.04 mol 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2018 af Lillon (Slettet)

Beregningens sidste trin finder du også på studieportalen: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1768761

Tak til mathon.


Svar #8
26. august 2018 af hannah9 (Slettet)

kan det paase x= 1


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2018 af Lillon (Slettet)


Svar #10
26. august 2018 af hannah9 (Slettet)

er det noget med bestemme masseprocenterne eller hva?

Vedhæftet fil:stoffes.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. august 2018 af Lillon (Slettet)

#10

= ”Bestem til sidst værdien for y og angiv stoffets molekyleformel”.

Du har jo bestemt x, nu mangler der kun y, og så har du stoffets molekylformel.

Analyse 1 giver dig stoffets molare masse (opgave b), og analyse 2 giver dig x (opgave c). Altså:

MNaAsOy = MNa + MAs + y*MO = 130,4 g/mol

y = (130,4 g/mol - MNa - MAs)/ Mo

Se også svar 4 af mathon i den anden tråd.


Skriv et svar til: er der en formel for x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.