Matematik

funktioner

11. september 2018 af Emmaa1212 - Niveau: B-niveau

hej 

hvordan finder jeg nulpunkterne i sådan en funktion?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2018 af PeterValberg

Den nemmeste vil uden tvivl være at benytte dit CAS-værktøj :-)
Noget i stil med:   solve(3x^3-3x^2-x+1=0,x)

Du kan også være heldig, at du kan gætte en rod: x = 1 for eksempel
Du kan nu faktorisere forskriften for f ved at dividere med (x-1)   < LINK >
det skulle gerne ende med, at du kan opskrive forskriften for f som:    f(x) = (x-1)(3x2 -1)
løs nu   3x2 - 1 = 0   for de sidste reelle rødder (hvis der er nogen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. september 2018 af Emmaa1212

Forstår ikke helt hvad du mener, kan du uddybde det yderligere?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. september 2018 af PeterValberg

#2 Jeg synes, at du skal benytte CAS-værktøj til opgaven
     (herunder er det GeoGebra, der er anvendt)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #4
12. september 2018 af Emmaa1212

okay, det lyder også bedst

Tusind taak for hjælpen Peter:)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.