Matematik

Beregn omkredsen af igloens indvendige grundflade

15. september 2018 af CarolineBechh (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa :)

Er lidt stuck i en matematik aflevering. 

Jeg har fået opgaven: 

En iglo har form som en halvkugle med indvendig radius på 1,4 m. 

Beregn omkredsen af igloens indvendige grundflade. 

Jeg ved, at en kugles omkreds beregnes ved formelen: r*2*pi eller diameter*pi.

Så hvis jeg sætter det info jeg har fået ind i formlen, bliver det 1,4*2*pi. 

Det har jeg regnet til 8,796459 (afrundet til 8,8)

Skal jeg så dividere med 2, da det er en halvkugle der er tale om? 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2018 af peter lind

ja + at du skal tilføje diameteren af cirklen. Lav en tegning. Så kan d bedre se det


Svar #2
15. september 2018 af CarolineBechh (Slettet)

Tilføje diameteren af cirklen..? Altså skal jeg lægge diameteren til 4,4 som jeg har fået omkredsen af halvkuglen til? Beklager, bliver nemt forvirret, haha :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2018 af peter lind

Det er derfor at jeg opfordrer dig til at lave en tegning. Der kan du nemt se det


Svar #4
15. september 2018 af CarolineBechh (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2018 af StoreNord

Omkredsen af igloens indvendige grundflade:
                O = 2π·r =2·3.14·1.4 = 8.792 m²
Du skal ikke dividere med 2.


Svar #6
16. september 2018 af CarolineBechh (Slettet)

Tussindd takkk. Det hjalp virkelig :))

#5

Omkredsen af igloens indvendige grundflade:
                O = 2π·r =2·3.14·1.4 = 8.792 m²
Du skal ikke dividere med 2.


Skriv et svar til: Beregn omkredsen af igloens indvendige grundflade

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.