Kemi

Bestem halve tid af en 0.ordens reaktion

18. september 2018 af sansas - Niveau: A-niveau

Jeg har fgl. opgave, som siger, at det første halve-tid af en 0.ordens reaktion er 200 sekunder, hvad vil varigheden af den næste halve tid være? 

Umiddelbart tænker jeg, at det den nlste halve tid ville være t=200,  t1/2= 200/2= 100 

Men jeg kan ikke rigtig komme videre, eller skrive udtrykket korrekt, og generelt løse opgaven ..

Tak på forhånd. 


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2018 af swpply (Slettet)

Kan du tage et billed af hele opgaven og vedhæfte det i tråden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det er rigtigt. I en 0. ordens reaktion er hastigheden hvormed koncentrationen aftager konstant:

-d[A]/dt = k

Så når det tager 200 sekunder at halvere startkoncentrationen, så vil næste halveringstid være 100 da startkoncentrationen her er halvt så stor som før, men hastigheden er stadig den samme.


Svar #3
19. september 2018 af sansas

Din første sætning, Sveppalyf gav ikke så meget mening? Og er denne formel til beregning af halve-tid? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Her står formlerne for 0., 1. og 2. ordens reaktioner:

http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/kemi/formelsamling/formelsamling%20reaktionshastighed.htm

For en 0. ordens reaktion er halveringstiden

T½ = [A]0/(2*k)

Så når startkoncentrationen [A]0 bliver halveret, så bliver T½ også halveret.


Skriv et svar til: Bestem halve tid af en 0.ordens reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.