Kemi

KEMI OPGAVE

23. september 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogen der kan hjælpe med den opgave jeg har vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2018 af mathon

\small (a)
             \small \begin{array}{llcl} \textup{antal mol:}&n=\frac{0.246\; g}{20.01\; \tfrac{g}{mol}}=0.013\; mol\\ \textup{molaritet:}&\left [ HF\, _{\textit{(aq)}} \right ]=\frac{n}{V}=\frac{0.013\; mol}{\left ( 0.100\; L \right )}&=&0.13\; M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2018 af mathon

\small (b)
             \small \small \begin{array}{llcl} HF\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; F^{\, -}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(l)}} \end{array}


Svar #4
23. september 2018 af hellokitty3

V

#3

\small (b)
             \small \begin{array}{llcl} HF\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; F^{\, -}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}} \end{array}

Hvad med det h fra hf


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2018 af mathon

\small \small (c)
         \small \begin{array}{llcl} pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a-\log(c_s/M) \right )\\ pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 3.45-\log(0.13) \right )&=&2.2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2018 af mathon

\small (b)   skal være
             \small \small \small \begin{array}{llcl} HF\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; F^{\, -}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

(a)

0,246g HF indeholder

n = m/M

n = 0,246g / 20,01g/mol = 0,0122939 mol

Når dette opløses i 0,100 L vand, bliver koncentrationen

c = n/V

c = 0,0122939mol / 0,100L = 0,123 M

(b)

HF(aq) + H2O  <--> H3O+(aq) + F-(aq)

Ka = [H3O+]*[F-] / [HF]

Ka = 10-pKa = 10-3,45 = 3,55*10-4 M

(c)

For en opløsning af en svag syre kan pH beregnes af

pH = ½(pKa - log(ca))

pH = ½(3,45 - log(0,123)) = 2,18

(d)

Dissociationsgraden α skal forstås som

α = [F-] / ca

Da [F-] = [H3O+] (fra ligevægten oppe i (b)), har vi

α = [H3O+] / ca  <=>

α = 10-pH / ca

α = 10-2,18 / 0,123 = 5,37*10-2


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2018 af mathon

\small \small \small (d)
         \small \small \begin{array}{llcl} \alpha =\frac{1}{1+10^{pK_a-pH}}\\ \alpha =\frac{1}{1+10^{3.45-2.2}}&=&0.05 \end{array}


Svar #9
23. september 2018 af hellokitty3

#7

(a)

0,246g HF indeholder

n = m/M

n = 0,246g / 20,01g/mol = 0,0122939 mol

Når dette opløses i 0,100 L vand, bliver koncentrationen

c = n/V

c = 0,0122939mol / 0,100L = 0,123 M

(b)

HF(aq) + H2O  <--> H3O+(aq) + F-(aq)

Ka = [H3O+]*[F-] / [HF]

Ka = 10-pKa = 10-3,45 = 3,55*10-4 M

(c)

For en opløsning af en svag syre kan pH beregnes af

pH = ½(pKa - log(ca))

pH = ½(3,45 - log(0,123)) = 2,18

(d)

Dissociationsgraden α skal forstås som

α = [F-] / ca

Da [F-] = [H3O+] (fra ligevægten oppe i (b)), har vi

α = [H3O+] / ca  <=>

α = 10-pH / ca

α = 10-2,18 / 0,123 = 5,37*10-2

i b'ern hvorfor gør du det på den måde altså er det for at vise at det er en svag syre?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Jeg tror vist bare at de vil have os til at opskrive den ligevægtsreaktion. Når der så står: "...der viser at HF er en svag syre.", så syntes jeg at jeg også lige ville opskrive og beregne ligevægtskonstanten.


Skriv et svar til: KEMI OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.