Kemi

Kemi opgave 2

24. september 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej nogen der vil hjælpe med opgave 3b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2018 af mathon

a.
             \small pH=pK_a+\log\left ( \tfrac{\left [NH_3 \right ]}{\left [ N{H_4}^+ \right ]} \right )

             \small pH=9.25+\log\left ( \tfrac{0.2\; M}{ 0.2\; M} \right )

             \small pH=9.25+0=9.25


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2018 af mathon

b.
       \small \textbf{Hvis ionproduktet overskrider opl\o selighedsproduktet er der bundfald:}

         \small \begin{array}{|c|c|} \textbf{stof}&\textbf{molaritet/M}\\ \hline \left [ Al^{3+} \right ]&10^{-6}\\ \hline \left [ OH^- \right ]&0.20 \end{array}  

      \small \textbf{ionproduktet:}
                   \small \left [Al^{3+} \right ]\cdot \left [OH^- \right ]^3=\left (10^{-6}\; M \right )\cdot \left (0.20\; M \right )^3=8\cdot 10^{-9}\; M^4\; \mathbf{{\color{Red} >}}\; 3.55\cdot 10^{-34}\; M^4

      \small \textbf{...der dannes bundfald.}


Svar #4
24. september 2018 af hellokitty3

hvor har du 10^-6 og 0,20 til konc. fra


Skriv et svar til: Kemi opgave 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.