Matematik

Eksponentiel sammenhæng

27. september 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: B-niveau

Hej!
Jeg har løst opgave a) men tvivler på  at det er den rigtige måde at lse det på

Vedhæftet fil: Opgave 2 svar.png

Svar #1
27. september 2018 af Stjerneskud2016

Opgaven

Vedhæftet fil:Opgave 2.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2018 af mathon

   \small \small \begin{array} {lrclcl}& m_o\cdot (1-0.0245)&=&m_o\cdot a^1\\& 0.9755&=&a\\& m(t)&=&(7\; g)\cdot 0.9755^t \\ \textup{efter 2 \aa r}&m(2)&=&(7\; g)\cdot 0.9755^2&=&6.66\; g\\ \textup{mindre end 1 g tilbage}&1&=&(7\; g)\cdot 0.9755^t\\ &\frac{1}{7}&=& 0.9755^t\\ &\log\left ( \frac{1}{7} \right )&=&\log(0.9755)\cdot t\\ &t&> &\frac{-\log(7)}{\log(0.9755)}&=&48.5\;\textup{ \aa r} \end{array}                         


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2018 af liawo (Slettet)

Mathon, vil du ikke lige forklarer hvilken formel du skriver i nr 1, og hvorfor du skriver som du gør i nummer 1. Er nemlig lidt i tvivl.


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2018 af mathon

Formlen for henfaldet
af et radioaktivt stof:
                                        \small m(t)=m_0\cdot a^t\quad 0<a<1


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2018 af liawo (Slettet)

Tak.


Skriv et svar til: Eksponentiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.