Matematik

taxa regning spørgsmål

01. oktober 2018 af shain - Niveau: 8. klasse
Det er en opgave om taxa regning. Den samlet pris er på 90 kr.

Jeg kan ikke få det til at give 90 kr. Billed af opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af AngelOneOne

Hej,

Startgebyr, kørsel og timetakst giver da kr. 90,-. (20 + 64 + 6 = 90)

Hvor/hvad er du i tvivl om?

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
01. oktober 2018 af shain

Jeg bruger den formel de har givet mig.

prisen pr. km er det 90kr/6,2 km? eller er det 64/6,2?

Varer denne tur 8 min? 29-21=8min

Prisen på kørsel pr. min er det 90 kr/8 min eller er det 64/8?

Hvor mange km varer turen det står på bonen 6,2 km er det sådan det skal regnes ud?


Svar #3
02. oktober 2018 af shain

Er facit rigtige på spørgsmålene?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2018 af AngelOneOne

Hej,

Jeg er ikke helt sikker på hvad den timetakst er. Men skal du beregne prisen pr. kørt km, så er det kørsel/km (64/6,2=10,32 kr/km).

Timetaksten kan være prisen for de 8 minutter turen har taget (6/8=0,75 kr/min) - Men her er jeg som sagt lidt usikker på om det rent faktisk er det der er tale om.

Startgebyret er det samme for alle kørsler i med samme takst (takst 1).

Så kører du en tur på 20 km, der tager 18 minutter, så må prisen blive:

startgebyr + (km takst · km takst) + (minutter · minuttakst) = 20 + (20·10,32) + (18·0,75)=239,90 kr.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #5
02. oktober 2018 af shain

Ok tak tænker os det mp være kørsel pr. km .
og kørsel pr. min må så være 64/8 min

Brugbart svar (1)

Svar #6
02. oktober 2018 af AngelOneOne

Hej,

Jeg vil mene at timetaksten er de 6 kr divideret med de 8 minutter (altså 0,75 kr pr. minut turen har taget). De 64 kr. er kørslen, altså prisen for det antal km der er kørt (64 kr/6,2 km = 10,32 kr/kørt km).

For at gøre mit eksempel mere tydeligt:

startgebyr + (km takst · km takst) + (minutter · minuttakst) =

20 kr i startgebyr + (20 km ·10,32 kr/km) + (18 minutter ·0,75 kr/minut) =

20 kr + 206,40 kr + 13,50 = 239,90 kr

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #7
02. oktober 2018 af shain

Tak for svar

Skriv et svar til: taxa regning spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.