Kemi

Giv et forslag til en metode der kan bundfælde NaCl fra sved?

02. oktober 2018 af perkere - Niveau: C-niveau

Antag at saltet i sved er NaCl. Med baggrund i din viden om fældningsreaktioner skal du angive et forslag til en metode der kan belyse hvor meget NaCl der er i 1 ml sved.

1.       Giv et forslag til en metode der kan bundfælde NaCl fra sved.

2.       Hvor mange formelenheder NaCl er der i 1 ml sved hvis vi antager at der er 10 mg NaCl i 1 ml?

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2018 af janhaa

NaCl + AgNO3 => AgCl(s)


Svar #2
02. oktober 2018 af perkere

Hvordan kom du frem til det?


Svar #3
02. oktober 2018 af perkere

Tænkte også på det andet spørgsmål, jeg ved hvad en formelenhed er, bare ikke i denne her kontekst


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2018 af mathon

         \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \!\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \textup{Formelenheder i 1 mL sved 10 mg NaCl = } \tfrac{0.010\; g}{58.443\; \tfrac{g}{mol}}\cdot \left ( 6.022\cdot 10^{23}\; mol^{-1} \right )= 1.03\cdot 10^{20}\textup{ formelenheder.}


Skriv et svar til: Giv et forslag til en metode der kan bundfælde NaCl fra sved?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.