Matematik

Kraftvektor har brug for hjælp

02. oktober 2018 af Harbrugforhjælp1234 - Niveau: B-niveau

Har nogle problemer med denne opgave, ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den an. Jeg håber virkelig der er nogle som er behjælpelige. Jeg har prøvet at løse opgaven, men jeg tror svarerne er forkert da jeg svarer på b før a

En aksel er gennem et kileremstærk påvirket af tyngden af en kileremskive | →G | = 1,2kN og gennem kileremstrækket af en kraft | → F| = 3,43kN.

Vinklen mellem G og F er 40grader. Hvor G får lodret ned.

Se billag for flere informationer og billede

a) Du skal bestemme den resulterende kraftpåvirkning af akslen.

b) Du skal bestemme retningen af den resulterende kraftpåvirkning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2018 af peter lind

 Det er da en fysikopgave.

Du finder F som en vektor. Fx=-Fcos(50º) Fy = -F*cos(40º)

Derefter adderer du den til tyngdekraften


Skriv et svar til: Kraftvektor har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.