Matematik

afled funktion udfra vektorfunktion

03. oktober 2018 af MichaelSøren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ud fra den vedhæftede fil er jeg usikker på fremgangsmåden. Tænker det er noget med at differentiere dem hver for sig altså r(t) = x'(t) og y'(t). Kan dog ikke helt se hvordan man gør
 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2018 af SuneChr

Det er rigtigt. x og y er hver selvstændige og uafhængig af hinanden.
r '(t) = ( x '(t) , y '(t) )


Svar #2
03. oktober 2018 af MichaelSøren (Slettet)

Jo, kan bare ikke helt se hvordan man skulle gøre det med f.eks. 3t og -t


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2018 af SuneChr

\binom{3t}{-t}^{'}=\binom{3}{-1}       og          \binom{3\cos t}{3\sin t}^{'}=\binom{-3\sin t}{\cos t}   Der mangler faktor 3 på cos t


Skriv et svar til: afled funktion udfra vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.