Kemi

hjælp kemi opgave

04. oktober 2018 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

forstår ikke b'eren hvorfor er det 10^-3,75


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2018 af mathon

         \small pK_b=-\log(K_b)=3.75

                          \small \log(K_b)=-3.75

                          \small 10^{\log(K_b)}=10^{-3.75}

                          \small K_b=10^{-3.75}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Kulsyre: H2CO3

Så står der at for afgivelse af det første H, så er pKa = 6,37, og for afgivelse af det andet H er pKa = 10,25.

De tilhørende pKb-værdier for de modsatte reaktioner (optagelse af H+) kan findes af formlen pKa + pKb = 14.

I spørgsmål b betragter vi den reaktion hvor CO3-- optager en H+. Den modsatte reaktion (HCO3- afgiver et H+) har pKa = 10,25. Så pKb for reaktionen kan findes af pKb = 14 - 10,25 = 3,75. Kb finder vi så af

pKb = -log(Kb)  <=>

Kb = 10-pKb


Skriv et svar til: hjælp kemi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.