Matematik

Hvor mange personer kan der sidde rundt om bordet, når hver person mindst skal have 55 cm plads langs bordets kant?

09. oktober 2018 af Clarie94 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej ville hører om jeg kan få noget hjælp.

opgaven lyder 

en kunde har bestilt et bord hos en sneker bordet består af en 3 ramme lister som bliver sat fast på bordpladen. 

fakta om bordpladen 

cirkel formet med radius 45 cm 

26mm tyk 

lavet af egettræ med massefylden 0,72g/ cm 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af swpply (Slettet)

Bordets omkreds er bestemt ved

                                                              \begin{align*} O &= 2\pi r \\ &=2\pi\cdot45\,\text{cm} \\ &= 282.74\,\text{cm} \end{align*}

og eftersom at hver person omkring bordet mindst skal have 55 cm plads langs bordet, har du at

                                                            \begin{align*} \frac{282.74\,\text{cm}}{55\text{cm}} = 5.14 \end{align*}

hvilket efter nedrunding (og ikke afrunding) bliver 5. Hvorfor at der kan maksimum kan side 5 menekser omkring dette runde bord.


Svar #2
09. oktober 2018 af Clarie94 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Hvor mange personer kan der sidde rundt om bordet, når hver person mindst skal have 55 cm plads langs bordets kant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.