Kemi

Puffersystemer - Hvordan finder man massen m, når pH ændre sig én enhed

09. oktober 2018 af believing (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg sidder og bokser lidt med en rapprt i kemi. 

Jeg har et spørgsmål der lyder således:

 - En beregning af hvor meget 0,05 M HCl henholdsvis NaOH, der skal tilsættes til hvert
puffersystem, for at pH ændres e´n enhed fra den oprindelige værdi. 

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe det an, jeg kender pH og koncentrationen

På forhånd mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2018 af mathon

               \small \small \begin{array}{lrclll} \textup{grundligning:}&pH&=&pK_a+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )\\ \textup{ved tils\ae thing af HCl:}&pH-1&=&pK_a+\log\left ( \frac{n_b-x}{n_s+x} \right )&x=\frac{0.9\cdot n_b\cdot n_s}{n_s+0.1\cdot n_b} \\ \textup{ved tils\ae tning af NaOH:}&pH+1&=&pK_a+\log\left (\frac{n_b+x}{n_s-x}\right)&x=\frac{9\cdot n_b\cdot n_s}{n_s+10\cdot n_b} \end{array}


Svar #2
11. oktober 2018 af believing (Slettet)

Mange tak for det :)


Skriv et svar til: Puffersystemer - Hvordan finder man massen m, når pH ændre sig én enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.