Matematik

Hjælp med matematik😔

11. oktober 2018 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej...

Jeg har sidet i flerer timer nu, og prøvede at løse min matematikopgave, men uden held. Håber nogen kan hjælpe mig. Vil meget gerne også have en forklaring på det, da jeg ikke forstår det. 

Opgavaen er vedhæftet! Sætter pris på jeres hjælp!????????

Tak på forhånd...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2018 af mathon

...at omsætningen antages at stige mewd 7% om året 
   indekierer en eksponentiel udvikling.

   a) 
                   \small f(x)=b\cdot a^x

         sæt x = 0 i år 2010.


Svar #3
11. oktober 2018 af Fatima2904

ja, jeg er med så langt, men ved ikke hvad der er b eller a! Jeg ved heller ikke hvad det skal opløftes i??


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a)

x: Antal år efter 2010

f(x): Omsætningen af musik over nettet

Modellen bliver så

f(x) = 5,9 mia. * 1,07x

b)

Man skal løse ligningen f(x) = 2 * 5,9 mia.

5,9 mia. * 1,07x = 2 * 5,9 mia.  <=>

1,07x = 2  <=>

x = log(2)/log(1,07)  <=>

x = 10,2

Der går altså 10,2 år, dvs. det bliver engang i år 2020.


Svar #5
11. oktober 2018 af Fatima2904

tak for hjælpen, men hvorfor gangede du med 1,07?


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. oktober 2018 af mathon

                   \small \small f(0)=b\cdot a^0=b\cdot 1=5.9\qquad\textup{(milliarder)}
\small \textup{hvoraf:}
                   \small f(x)=5.9\cdot a^x                            \small a=1+r=1+\tfrac{p}{100}


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2018 af alex369x (Slettet)

2


Svar #8
11. oktober 2018 af Fatima2904

Kan man godt bare bruge kn formen? For jeg forstår det ærligt ikke!


Svar #9
11. oktober 2018 af Fatima2904

TAK, det hjalp virkelig meget!!!??????????


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. oktober 2018 af alex369x (Slettet)

er du sikker på at det er rigtigt sveppalyf


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

#5

tak for hjælpen, men hvorfor gangede du med 1,07?

At lægge 7% til noget er det samme som at gange med 1,07.

Du har en startværdi på 5,9 mia. Hvert år skal dette tal ganges med 1,07. Så du har

Startværdi: 5,9 mia.

Efter 1 år: 5,9 mia. * 1,07

Efter 2 år: 5,9 mia. * 1,07 * 1,07

Efter 3 år: 5,9 mia. * 1,07 * 1,07 * 1,07

osv.

Efter x år: 5,9 mia. * 1,07x


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. oktober 2018 af alex369x (Slettet)

a)
i første opgave hvor at du skal fremstille en model for udviklingen 
kan du fremstille en eksponentiel funktion =
f(x) = 5.9*1.07^x;


for at komme frem til funktionen har jeg bare gjordt det at jeg har sat de variabler vi har fået oplyst ind i en helt almindelig eksponentiel funktion  
f(x) = b*a^x;

f(x) = 5.9*1.07^x;
    
5,9 = b = omsætningen af musik over nættet i starten / 2010
1,07 = a= fremskrivningsfaktor = (1+ renden) = stigningen vært år


b) 

her skal du bare sætte f(x) = 11,8 .  

solve(11.8 = 5.9*1.07^x, x);
 = 
                          10.24476835
    

x= år 
altså går der 11 år inden at den er fordoblet 


Svar #13
11. oktober 2018 af Fatima2904

Super tak skal du have!!


Brugbart svar (0)

Svar #14
11. oktober 2018 af alex369x (Slettet)

så lidt.   kom til at skriver 1.05 et sted så skulle lige fikse det sry


Svar #15
11. oktober 2018 af Fatima2904

Det er bare iorden! God weekend (og fredag) 


Skriv et svar til: Hjælp med matematik😔

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.