Kemi

Find pH

12. oktober 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 0,0090 M Fe(H2O)6 3+ (idet vi har en 0,0090 M opløsning af jern(III)nitrat) - find pH , hvordan?

- Det er en middelstærk syre!


Svar #1
12. oktober 2018 af Emilie50 (Slettet)

Og hvad med NaPO_4? Der er en opløsning på 0,0025 molær?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2018 af mathon

                                    \small \left [Fe(H_2O)_6 \right ]^{3+}\; +\; H_2O\; \longrightarrow \; \left [Fe(H_2O)_5OH \right ]^{2+}\; +\; H_3O^+

\small \textup{middelst\ae rk syre: }
                                    \small \small pH=-\log\left ( \frac{-10^{-pK_{a1}}+\sqrt{10^{-2pK_{a1}}+4\cdot c_s\cdot 10^{-pK_{a1}}}}{2} \right )

                                    \small \small pH=-\log\left ( \frac{-10^{-2.22}+\sqrt{10^{-4.44}+4\cdot 0.0090\cdot 10^{-2.22}}}{2} \right )
         


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2018 af mathon

Og hvad med Na3PO4? Der er en opløsning på 0,0025 molær?

\small P{O_4}^{3-}\textup{ er en middelst\ae rk base}:

                                     \small pO\! H=-\log\left ( \frac{-10^{-p\! K_b}+\sqrt{10^{-2p\! K_b}+4\cdot c_b\cdot 10^{-p\! K_b}}}{2} \right )

                                    \small pO\! H=-\log\left ( \frac{-10^{-1.64}+\sqrt{10^{-3.28}+4\cdot 0.0025\cdot 10^{-1.64}}}{2} \right )=2.64
\small \textup{ved 25}\degree\textup{C:}
                                    \small pH=14-pOH=14-2.64=11.4


Skriv et svar til: Find pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.