Matematik

Differentiere

17. oktober 2018 af NetteLind (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej. Er der nogen der ved hvordan jeg skal differentiere i opg 1.2? Jeg kan simpelhen ikke findeud af hvad det betyder. Jeg har fået x_1* = p*alfa*y*(w_1)^-1*y og x_2*=p*(1-alfa)*y*(w_2)^-1.

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2018 af oppenede

Omskriv x2*/x1* til et funktionsudtryk med variablen w2/w1 og benyt derefter (a varn)' = a·n·varn-1

\\\frac{\partial(x_2^*/x_1^*)}{\partial(w_2/w_1)}\frac{w_2/w_1}{x_2^*/x_1^*}= \frac{\partial(\frac{1-\alpha}{\alpha}(w_2/w_1)^{-1})}{\partial(w_2/w_1)}\frac{w_2/w_1}{\frac{1-\alpha}{\alpha}(w_2/w_1)^{-1}} \\\text{ }\hspace{2.84cm}=\frac{\alpha-1}{\alpha}(w_2/w_1)^{-2}\frac{w_2/w_1}{\frac{1-\alpha}{\alpha}(w_2/w_1)^{-1}} \\\text{ }\hspace{2.84cm}=\frac{\alpha-1}{\alpha}\frac{1}{\frac{1-\alpha}{\alpha}}=-1


Svar #2
18. oktober 2018 af NetteLind (Slettet)

Tak for hjælpen. Du ved ikke hvad jeg skal gøre i 1.3, vel? :)

Svar #3
18. oktober 2018 af NetteLind (Slettet)

Du ved ikke hvordan jeg skal diff i 2.2, vel?

Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.