Matematik

Hvad har jeg gjort forkert?

25. oktober 2018 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er i gang med at løse en opgave men jeg får ikke facit. Håber der en der kan udpege min fejl og hjælpe mig taaaak

Vedhæftet fil: opgave 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Der er 3 fejl som ikke er følgefejl af tidligere fejl:
    (-1)2 = -1 * -1 = +1 = 1  
    √33 * √0 = √33 * 0 = 0  
    Når du indsætter prikproduktet i vinkelformlen skriver du -10 i stedet for -11

Formlen i #2 er forkert da vektorerne ikke danner en spids vinkel. Den bruges derimod når der er tale om linjer der krydser hinanden, hvilket både danner en stump og en spids vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2018 af mathon

               \small \small v_{spids}=\cos^{-1}\left (\frac{\left | -11 \right |}{\sqrt{65}\cdot \sqrt{2}} \right )=15.26\degree

               \small v_{stump}=\cos^{-1}\left (\frac{ -11 }{\sqrt{65}\cdot \sqrt{2}} \right )=164.74\degree


Svar #3
25. oktober 2018 af Loise3434 (Slettet)

#2

Hvilken formel har du brugt til astanden? altså hvilken formel brugte du til at finde kvadratrod af 65 og 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2018 af mathon

...det er ikke afstanden.


Skriv et svar til: Hvad har jeg gjort forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.