Matematik

Fra år 1800 var jordens befolkning på 900 millioner mennesker og i år 1980 var den vokset til 4,4 milliarder mennesker. I følgende spørgsmål antages at befolkningen voksede med en eksponentiel vækst.

27. oktober 2018 af lærlektien (Slettet) - Niveau: C-niveau

kan i hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2018 af peter lind

Den eksponentielle vækst kan beskrives ved f(t) = b*at Sæt t=0 år 1800 så er t=180 ved år 1980. Sæt data ind i formlen og løs de fremkmne ligninger


Svar #2
27. oktober 2018 af lærlektien (Slettet)

1. BESTEM MED 2 DECIMALER DENGENNEMSNITLIGE  ÅRLIGE PROCENTVISE STIGNING AF JORDENS BEFOLKNING I  PERIODEN 1800--1980

2.HVOR MANGE MENNESKER IFØLGE MODELLEN VIL DER VÆRE I 2015?

3.I HVILKET ÅR VAR JORDENS BEFOLKNING NÅET 5 MILLIARDER MENNESKER

4.HVORNÅR BLEV JORDENS BEFOLKNING FORDOBLET I FORHOLD TIL 1800


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2018 af SuneChr

Det er et langt spænd at bygge en model op på, men lad os gøre det alligevel.
Vi kalder året 1800 for x = 0 og året 1980 for x = 180
Da får vi
y = bax
 (I)  0,9 = ba0
(II)  4,4 = ba180
Af (I) ses let, at b = 0,9  (mia)
Løs nu (II) og find a.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2018 af peter lind

1. Beregn 100*(f(t+1)-f(t)/f(t). Det bemærkes at t går ud

2. Indsæt t = 215 i funktionsuftrykket1

3. Løs ligningen f(t) = 5milliarder

4. Løs ligningen f(t) = 1800 milioner


Skriv et svar til: Fra år 1800 var jordens befolkning på 900 millioner mennesker og i år 1980 var den vokset til 4,4 milliarder mennesker. I følgende spørgsmål antages at befolkningen voksede med en eksponentiel vækst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.