Kemi

Beregning af koncentration

28. oktober 2018 af JeppeVis (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey, har siddet med dette i så mange timer nu, og kan ikke finde ud af det.. Håber i vil hjælpe

At 25 C, Kc=0,145 for the following equilibrium in the solvent CCl_4 

2BrCl\rightleftharpoons Br_2 +Cl_2

If the initial concentrations of BrCl in the solutions is 0,029 M, calculate the equilibrium concentrations of Br_2 and Cl_2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Hvis vi betragter 1 liter af opløsningen, så vil der være 0,029 mol BrCl til at starte med. Efter ligevægten er indtruffet er der omdannet x mol BrCl, så der er 0,029 - x mol tilbage. Der er så dannet ½x Br2 og ½x Cl2.

Du har så:

0,145 = ½x * ½x / (0,029-x)2

Find så x. Du har så

[Br2] = ½x

[Cl2] = ½x


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2018 af masterofempire (Slettet)

.


Svar #3
28. oktober 2018 af JeppeVis (Slettet)

Jamen hvis jeg løser 0,145=1/2x*1/2x/(0,029-x)^2 så får jeg 0,01253. Men dette giver jo ikke mening da jeg skal finde to koncentrationer? Så hvad mener du præcist med det?


Svar #4
28. oktober 2018 af JeppeVis (Slettet)

er det så halvdelen af de 0,01253 som giver koncentrationen af Br_2 og Cl_2? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

[Br2] = [Cl2] = ½ * 0,01253 = 6,3*10-3 M


Svar #6
28. oktober 2018 af JeppeVis (Slettet)

Argh okay. Tak for hjælpen. Kan du svare mig på hvorfor Br_2 er lig Cl_2. Altså hvordan kan det være de har samme koncentration? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2018 af Sveppalyf (Slettet)

De starter med samme koncentration (nul), og så kan du se af reaktionsligningen at der bliver dannet lige meget af hver.


Skriv et svar til: Beregning af koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.