Matematik

transport til og fra skole - antal omdrejninger på en km

29. oktober 2018 af kiwi321cool - Niveau: 9. klasse

hejsa

et hjul har diameteren 51,5 cm

jeg skal beregne, hvor mange omgange hjulet tager på en km, hvis bussen kører med 50 km/t

håber i kan hjælpe med at løse opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2018 af mathon

Antal omgange på en km = 105 cm

                                                            \small N=\frac{10^5\; cm}{\pi \cdot (51.5\; cm)}


Svar #2
29. oktober 2018 af kiwi321cool

er det lige meget med hastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2018 af peter lind

Omkredsen af hjulet er 2πr. hvis du dividerer dette op i 1 km får du antal omgange. Hvad har bussens hastighed med spørgsmålet at gøre?


Svar #4
29. oktober 2018 af kiwi321cool

rotere hjulet ikke hurtigere, hvis hastigheden er højere


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2018 af peter lind

Jo men da det er længden der er opgivet, spille det ingen rolle


Svar #6
29. oktober 2018 af kiwi321cool

hvis man skal have hastighed med, skal man så ikke bare gange det med 50


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2018 af ringstedLC

#4

rotere hjulet ikke hurtigere, hvis hastigheden er højere

#6

hvis man skal have hastighed med, skal man så ikke bare gange det med 50

#4: Jo, men uanset hvor stærkt bussen kører, er 1 km vejlængde stadig 1 km.

#6: Hastigheden er vejlængde pr. tidsenhed. Den har intet at gøre med omkredsen af hjulet. Enten er oplysningen en fælde eller også har du misforstået opgaven/skrevet forkert.


Skriv et svar til: transport til og fra skole - antal omdrejninger på en km

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.