Matematik

Bestem befolkningstallet ifølge modellen

30. oktober 2018 af Migu88 - Niveau: B-niveau


I en model beskrives befolkningstallet i Indien i perioden 1950-2020 ved funktionen  \frac{1834}{1+5,733\cdot e^{-0.041\cdot x}}

hvor f(x) er befolkningstallet (målt i mio.) og x er antal år efter 1950.

a) Bestem befolkningstallet (i mio.) i år 2010 ifølge modellen.
b) Tegn grafen for f(x). 
c) Bestem f '(60) og gør rede for hvad dette tal fortæller om udviklingen i befolkningstallet ifølge modellen.
d) Bestem en ligning for tangenten i x=60.

Er der ikke nogen der kan hjælpe med denne opgave ? Kan bare ikke få det til og passe. Jeg ved at resultaterne skal være

a) 1231mio.

b) 

c) 16,5938

d) y=16,59x + 235,41


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af AMelev

x = antal år efter 1950, så år 2010 ~ x = 60

Læg op, hvad du har lavet, så kan vi måske hitte, hvor det går galt.
Hvilket CAS-værktøj bruger du?


Svar #2
30. oktober 2018 af Migu88

Hej, jeg fandt ud af det selv, men mange tak for svar :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2018 af AMelev

Godt - det er den allerbedste læringsmetode :).


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2019 af mk2019 (Slettet)

#0


I en model beskrives befolkningstallet i Indien i perioden 1950-2020 ved funktionen  \frac{1834}{1+5,733\cdot e^{-0.041\cdot x}}

hvor f(x) er befolkningstallet (målt i mio.) og x er antal år efter 1950.

a) Bestem befolkningstallet (i mio.) i år 2010 ifølge modellen.
b) Tegn grafen for f(x). 
c) Bestem f '(60) og gør rede for hvad dette tal fortæller om udviklingen i befolkningstallet ifølge modellen.
d) Bestem en ligning for tangenten i x=60.

Er der ikke nogen der kan hjælpe med denne opgave ? Kan bare ikke få det til og passe. Jeg ved at resultaterne skal være

a) 1231mio.

b) 

c) 16,5938

d) y=16,59x + 235,41

Hvad fandt du ud af i opgave c)?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. april 2019 af ringstedLC

#4: f '(60) er befolkningstilvæksten i 2010.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2019 af mk2019 (Slettet)

Jeg fandt ud af det, tak ????

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2019 af mk2019 (Slettet)

#6
Jeg fandt ud af det, tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. februar 2021 af bln91

hvordan differentiere i funktion f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2021 af Krollo (Slettet)

#8

Du kan bruge dit CAS-værktøj.


Skriv et svar til: Bestem befolkningstallet ifølge modellen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.