Kemi

Hvordan beregner jeg konc. af Ag+ ???

04. november 2018 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Mit spørgsmål er vedhæftet her:  https://imgur.com/a/BaGuSfB

Og facit er vedhæftet her: https://imgur.com/a/yaCSZJd

Jeg ved ikke hvordan jeg skal gå videre. Indtil videre har jeg kun skrevet følgende:

K=[Ag(NH3)2+]/[Ag+][NH3]2

Og Koncentration af [NH3]=0,2 M

Fortyndingen er 1/20 altså 1 ml AgNO3 ttil 19 ml. 

[AfNO3]=0,01 M 

(1/20)*0,01 =0,0005 M 

Jeg ved ikke hvordan jeg går videre med opgaven, og skal beregne koncentrationen af [Ag+]

Håber en kan hjælpe mig videre. Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2018 af ChemistryIsKey

Kan du vedhæfte hele opgaven? :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2018 af mathon

                 \small \small \left [Ag^+ \right ]_{fort}=3.94\cdot 10^{-8}\; M

                 \small \left [Ag^+ \right ]=20\cdot \left (3.94\cdot 10^{-8}\; M \right )=7.88\cdot 10^{-7}\; M


Svar #3
05. november 2018 af sansas

#1 Kan du vedhæfte hele opgaven? :)

@ChemistryIsKey ... Her er hele opgaven. Håber, at du vil tage et kig og hjælpe mig: https://imgur.com/a/zqcv4Km 

:) 


Svar #4
05. november 2018 af sansas

#2

                 \small \small \left [Ag^+ \right ]_{fort}=3.94\cdot 10^{-8}\; M

                 \small \left [Ag^+ \right ]=20\cdot \left (3.94\cdot 10^{-8}\; M \right )=7.88\cdot 10^{-7}\; M

Jeg har vedhæftet hele opgaven, hvis det har interesse, men jeg forstår ikke, hvordan du er nået frem til de 3.94*10-8 M og derefter, hvad du præcis har gjort? 

https://imgur.com/a/zqcv4Km


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2018 af mathon

se
          https://imgur.com/a/yaCSZJd


Svar #6
05. november 2018 af sansas

Det er jo mig som har vedhæftet facit! Men jeg forstår bare ikke, hvordan de beregner koncentrationen af Ag+. Jeg har prøvet med CAS at følge formlen, men får ikke det tal som de får for koncentrationen af Ag+. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{rcl} E_{h}^{\Theta }+\frac{R\cdot T}{F}\cdot \ln(\{\left [ Ag^+ \right ]\})&=&0.362\; V \\\\ \frac{8.314472\; \tfrac{J}{mol\cdot K}\cdot ((273.15+25)\; K)}{96485,3377164\; \tfrac{C}{mol}}\cdot \ln(\{\left [ Ag^+ \right ]\})&=&(0.362-0.80)\, V\\\\ \left (0.0256926066226\; \tfrac{J}{C} \right )\cdot \ln(\{\left [ Ag^+ \right ]\})&=&-0.438\; \tfrac{J}{C} \\\\ \ln(\{\left [ Ag^+ \right ]\})&=&\frac{-0.438}{0.0257}\\\\ \{\left [ Ag^+ \right ]\}&=&e^{\frac{-0.438}{0.0257}}\\\\ \left [ Ag^+ \right ]&=&3.97\cdot 10^{-8}\; M \end{array}


Svar #8
05. november 2018 af sansas

Tusind tak for din hjælp!!!


Skriv et svar til: Hvordan beregner jeg konc. af Ag+ ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.