Fysik

Udregning af hastighed ved frontalt sammenstød

09. november 2018 af Christina4953 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hejsa - jeg har brug for hjælp til at svare på en opgave inden søndag morgen ??

Opgaven lyder:

Quiz 23. En rød bil på 1200 kg kører frontalt sammen med en blå bil på 2000 kg.
Ved sammenstødet skubbes ingen af bilerne tilbage.
Bilerne står altså nøjagtigt hvor kollisionen skete.
Deformationen af køretøjerne er ens.

Hvilken bil kørte hurtigst?

Jeg er med på, at formuende skal bruges er følgende:

V = kvadratet af 2 x E(kin) / 1200 el 2000

MEN... jeg mangler den kinetiske energi ?? hvordan løser jeg denne opgave?

HILFE!! ??

Svar #1
09. november 2018 af Christina4953 (Slettet)

*formlen skal der så stå i stedet for formuende

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2018 af mathon

Bevægelsesmængden/impulsen er bevaret:

                           \small m_1\cdot \overrightarrow{v}_1+m_2\cdot \overrightarrow{v}_2=\left (m_1+m_2\ \right ) \cdot \overrightarrow{v}_{f\ae lles}=0

                           \small m_1\cdot \overrightarrow{v}_1=-m_2\cdot \overrightarrow{v}_2

og dermed
                           \small m_{stor}\cdot v_{stor}=m_{lille}\cdot v_{lille}

                           \small v_{let}=\frac{m_{tung}}{m_{let}}\cdot v_{tung}>v_{tung}


Svar #3
09. november 2018 af Christina4953 (Slettet)

@Mathon -> Forstår jeg dit svar rigtigt at det er bilen på 1200 kg der kørte hurtigst?

Hvordan udregner jeg hastigheden?

Jeg har stirret mig fuldstændig blind på opgaven ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2018 af Eksperimentalfysikeren

Du skal ikke bruge energierne, men impulserne. Jeg vil bruge små bogstaver for den ene bil og store for den anden, og kun angive hastihederes numeriske værdier:

Summen af impulserne efter er lig med sommen af impulserne før:

m*v -M*V = 0

m*v = M*V

Da M>m er V<v.


Svar #5
14. november 2018 af Christina4953 (Slettet)

1000 tak for hjælpen ??

Skriv et svar til: Udregning af hastighed ved frontalt sammenstød

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.