Matematik

Differentiere

11. november 2018 af MatAmA (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej. Kan nogen hjælpe mig at differentiere mht x på begge sider af ligningen?

y=y(x)

x+y^2-xy+e^2y-2=0

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2018 af peter lind

Du skal bruge reglen om differentiation af sammensat funktion altså  g(y)' = y'*dg(y)/y


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2018 af StoreNord


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2018 af mathon

         \small 1+2y\cdot y{\, }'-\left (y+xy{\, }' \right )+2e^{2y}y{\, }'=1+2y\cdot y{\, }'-y-xy{\, }' +2e^{2y}y{\, }'=

                                                    \small \left (2y-x+2e^{2y} \right )y{\, }'-y+1


Svar #4
11. november 2018 af MatAmA (Slettet)

Og hvis jeg skal finde y'(1)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2018 af mathon

y=y(x)       men hvilken funktion af x?


Svar #6
11. november 2018 af MatAmA (Slettet)

Opgaven er vedhæftet

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2018 af peter lind

#4 Så skal du bare sætte x=1, y=0 i resultatet i #3


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2018 af mathon

               \small y{\, }'=\frac{y-1}{2y-x+2e^{2y}}

               \small y{\, }''=\frac{y{\, }'\cdot \left (2y-x+2e^{2y} \right )-(y-1)\cdot \left ( 2y{\, }' -1+4e^{2y}\cdot y{\, }'\right )}{\left (2y-x+2e^{2y}\right )^2}


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.