Kemi

Beregn pH - blanding af svag syre og stærk base

12. november 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En opløsning af myresyre HCOOH blandes med kaliumhydroxid KOH. Myresyreopløsningen på 100 mL har en koncentration på 0,1 mol/L. Der tilsættes 8 mL kaliumhydroxid med koncentrationen 0,5 mol/L - opskriv reaktionsskemaet (er gjort), men hvad bliver pH????


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrclcl} \textup{f\o r blanding:}\\ &n(HCOOH)&=&\left (0.100\; L \right )\cdot \left (0.1\; \tfrac{mol}{L} \right )&=&0.010\; mol\\ &n(OH^-)&=&\left (0.008\; L \right )\cdot \left (0.5\; \tfrac{mol}{L} \right )&=&0.004\; mol\\\\ \textup{efter blanding:}\\ &n(HCOOH)&=&\left (0.010\; mol \right )- \left (0.004\; mol \right )&=&0.006\; mol\\ &n(HCOO^-)&&&=&0.004\; mol \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2018 af mathon

\small \textup{blandingen er en puffer:}

                         \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )

                         \small pH=3.75+\log\left ( \frac{0.004}{0.006} \right )=3.6


Skriv et svar til: Beregn pH - blanding af svag syre og stærk base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.