Kemi

Elektrokemi - pH og EMK. Hvordan skal det her facit forstås?

18. november 2018 af sansas - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er vedhæfter her, og det er facit også. Hvordan er de nået frem til facit i c? Det giver slet ingen mening, hvorfor de ganger med 'pH', og hvad det betyder her. Og hvordan opnår de pH-værdien i d?

https://imgur.com/a/QOerI9n

Håber på jeres hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2018 af Soeffi

#0. PH er minus titals-logaritmen til aktiviteten af H+. Som du bemærker, så indgår den naturlige logaritme til aktiviteten af H+, og denne er proportional med pH.


Svar #2
18. november 2018 af sansas

Ved du så hvordan de beregner pH-værdien?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2018 af Soeffi

#2 Ved du så hvordan de beregner pH-værdien?

Den kan måles...!?


Svar #4
18. november 2018 af sansas

Måles? Altså jeg har vedhæftet facit, men forstår ikke rigtig, hvordan de opnår den pH værdi i delopgave d. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. november 2018 af mathon

Benyt omskrivningen
                                       \small \ln(a_{H^+})=\ln(10)\cdot \log(a_{H^+})=-\ln(10)\cdot \left ( -\log(a_{H^+}) \right )=-\ln(10)\cdot pH


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. november 2018 af mathon

hvoraf:

     \small \small E_h^\Theta -\frac{RT}{2F}\cdot \ln\left ( \frac{1}{{a_{H^+}}^2} \right )=E_h^\Theta +\frac{RT}{2F}\cdot 2 \cdot \ln\left ( a_{H^+} \right )=E_h^\Theta +\frac{RT}{F}\cdot \ln\left ( a_{H^+} \right )=

     \small E_h^\Theta +\frac{RT}{F}\cdot\ln(10)\cdot \log\left ( a_{H^+} \right )=E_h^\Theta -\frac{RT}{F}\cdot\ln(10)\cdot\left ( - \log\left ( a_{H^+} \right ) \right )=

     \small 0.698\; V-\ln(10)\cdot \frac{8.314472\; \tfrac{J}{mol\cdot K}\cdot \left ( (273.15+25)\; K \right )}{96485.3377164\; \tfrac{C}{mol}}\cdot pH=

     \small \left (0.698\; V \right )-\left (0.05916 \; V \right )\cdot pH


Skriv et svar til: Elektrokemi - pH og EMK. Hvordan skal det her facit forstås?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.