Matematik

fatter ik mat

20. november 2018 af ya58 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey 

Skulle høre om 3b2 + b2 giver 3b4 eller 3b2

og en anden

Kan man godt regne følgende  : 3b2 + 3bb = 6b4 

Hvis nej, hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. november 2018 af StoreNord

3b2 + 1b2 gir 4b2

3b2 + 3bb = 3b2 + 3b2 = 6b2


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2018 af Pyrros

a\cdot a\cdot a \cdot \ldots \cdot a = a^n

b\cdot b = b^2,hvorfor den sidste ikke er korrekt. ab^2+abb=ab^2+ab^2=2ab^2. I dit tilfælde er a=2 hvorfor det giver 4b^2.


Svar #3
20. november 2018 af ya58 (Slettet)

taaaak!!!!

Men kan i svare på om mit svar er rigtigt

(2a+3b)2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a-b) = -2a+6b2 ???

plzzzz hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2018 af StoreNord

Forkert:               -2a

Det rigtige facit er     4b2


Svar #5
20. november 2018 af ya58 (Slettet)

vil du ikke give mig en mellem regning, fatter det nemlig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2018 af StoreNord

(2a+b)(2a-b)   er  to tals sum gange de samme to tals differens, som er differensen mellem tallenes kvadrater.


Skriv et svar til: fatter ik mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.