Matematik

rumfang og afstand

25. november 2018 af gabigabi (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej,

Jeg har en opgave for til i morgen og jeg er lidt itvilv om hvordan den regnes ud, håber en kan hjælpe.

Opgaven er følgende.

Månen bevæger sig i en næsten cirkelformet bane rundt om jorden. Afstanden er i gennemsnit 380.000 km. Månens diameter er ca. 3.476 km, og Jordens diameter er ca. 12.700 km.

A. Hvad er rumfanget af jordens af månen og jorden?

Skal jeg her tage halv delen af diameter og finde radius og lave følgende formel V = 4/3·π·r3?

B. Hvor meget større er Jorden end månen?

Er det så bare at minus de to resultater jeg får ovenfor?

C. Hvor lang er månens bane rundt om Jorden?

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af Bibo53

A. Ja
B. Nej, jeg tror, at de ønsker et svar som f.eks. 83 gange større. Du finder svaret ved at dividere jordens rumfang med månens rumfang.
C. Du skal bruge formlen O=2\pi r, hvor r er afstanden mellem jorden og månen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2018 af ringstedLC

A. Rigtig god ide.

B. Nej. Det er bedre, at sige deres forholdstal:VJorden divideret med VMånen

C. En cirkels omkreds er 2πr, men rMånebane = 380.000 + rJorden + rMåne, da afstanden er målt fra Jordens overflade til Månens overflade.


Skriv et svar til: rumfang og afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.