Matematik

Hvor tykt lag sand kan der komme under terrassen hvis man kun bruger 350 Kg sand?

25. november 2018 af Sammyjskj - Niveau: C-niveau

Skal aflever min aflevering om 45min, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det sidste spørgsmål.

Spørgsmålet er: 

Der anlægges nu en terassse på 2,5m2

Hvor tykt lag sand kan der komme under terrassen hvis man kun bruger 350 Kg sand?

Jeg er 100 på at man skal finde rumfanget af sandet ved brug af denne formel: V=p*m.

Tørt sands densitet er på 1,6 og dens masse i dette tilfælde er på 350kg, men hvad fuck skal jeg gøre? xD

Ingen fra min klasse kan finde ud af det heller.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2018 af SuneChr

Kald tykkelsen af sandlaget for h cm og arealet 25000 cm2 og sands massefylde 1,6 g/cm3
Da har vi
25000·h·1,6 = 350000          ⇒     \textup{h}=\frac{350000 }{25000\cdot 1,6}\, \, \textup{cm}


Svar #2
25. november 2018 af Sammyjskj

#1 men hvordan beregner jeg h?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Rumfanget af sandet er terrassens areal ganget med tykkelsen af laget:

V = A * x

Dette kan du indsætte i formlen for sammenhængen mellem V, ρ og m:

ρ = m/V  <=> V = m/ρ

Så vi får

A * x = m/ρ  <=>

x = m/(ρ*A)

Med tal indsat:

x = 350 kg / (1,6 * 103 kg/m3 * 2,5 m2) = 0,0875 m = 8,75 cm

(Her er benyttet at 1 g/cm3 = 1000 kg/m3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2018 af AMelev

Det er bare fantastisk at være i god tid, ikke? :)

Din formel for sammenhæng mellem Rumfang, Masse og Massefylde er forkert. \rho =\frac{m}{V}\Leftrightarrow V=\frac{m}{\rho}

Du mangler enhed på din densitet for tørt sand. Er det ton/m3? I så fald skal du omregne til kg/m3.
Så skal du indsætte i formlen (den rigtige) for V og beregne.

Du ved, at rumfanget er 2.5 · h = V. Løs så ligningen mht. h


Svar #5
25. november 2018 af Sammyjskj

#4 jeg har helt ærligt brugt hele dagen på det. Kan endnu ikke fatte det. Enheden er g/cm3


Svar #6
25. november 2018 af Sammyjskj

#5 tak Citer. Har fattet det nu. 


Skriv et svar til: Hvor tykt lag sand kan der komme under terrassen hvis man kun bruger 350 Kg sand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.