Fysik

Massen af et lod på en fjedre

26. november 2018 af MøllerPøller (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med det her.

Jeg har vedhæftet et billede, hvor opgaven er vist. Prolemet er at finde massen af et lod, hvor vi altså ikke kender den, andet end m. Jeg har prøvet at finde fjedrekraften, da jeg tænkte det måtte være noget, med hvor mange Newton pr. centimeter, hvilket jeg fik til -8 N da vi taler om tyngdekraft. Jeg ved bare ikke hvordan jeg så kan finde massen af loddet nu.

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Da loddet hænger stille, er der balance mellem tyngdekraften og fjederkraften. Så du har

Ftyngde = -Ffjeder  <=>

mg = -(-kx)  <=>

m = kx/g

Så kan du indsætte dine tal.


Skriv et svar til: Massen af et lod på en fjedre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.