Matematik

Finde højden af h

26. november 2018 af AmiraKh - Niveau: B-niveau

Hej, er det muligt en herinde kan hjælpe mig med opgave c) hvor jeg skal bestemme højden ''h''. 

Har prøvet lidt frem og tilbage men kan ikke få det til at give mening.. :( 

Håber jeg kan få hjælp herinde :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2018 af mathon

c)
                  \small h=\sqrt{s^2-r^2}+\sqrt{S^2-(R-r)^2}


Svar #3
26. november 2018 af AmiraKh

Hvor kan jeg finde formlen fra, altså hvad hedder formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2018 af mathon


Svar #5
26. november 2018 af AmiraKh

Kan ikke finde frem til navnet på formlen? altså min lærer vil gerne have navnet på formlerne og hvor kan jeg finde formlen evt.? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2018 af mathon

Se i din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. november 2018 af mathon

\small \textbf{\textsl{Kegle:}}
             Sammenhængen mellem keglens sidelinje s, højde h og radius r
             er:
                              \small s^2=h^2+r^2

\small \textbf{\textsl{Keglestub:}}
             Sammenhængen mellem keglestubbens sidelinje s, højde h og radier r og R
             er:
                              \small s^2=h^2+\left (R-r \right )^2

             


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2018 af AMelev

#3 Jeg er ikke sikker på, du lige kan finde formlen, den bygger bare på anvendelse af Pythagoras. 
Følg linket i #4 og se der #10 og evt. også #9.


Skriv et svar til: Finde højden af h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.