Matematik

Hvordan differentierer man denne (i min mening) kludrede funktion?

26. november 2018 af georgyzhukov666 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er interesseret i at vide, hvordan man differentierer denne funktion? Kan ikke få regnereglerne til at spille sammen :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. november 2018 af peter lind

h(x) = 2x*sin(x) Brug reglen om differentiation af et produkt


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. november 2018 af AMelev

Produktreglen Formelsamling s. 23 (125)

Den besværlige/direkte måde:
h(x) er en brøk, hvor nævneren er en sammensat funktion.
Du skal bruge brøkreglen på selve brøken og reglen for differentiation af sammensat funktion, når du skal differentiere nævneren.

Ingen af delene er kernestof på B-niveau, så reglerne står ikke i formelsamlingen. 

Brøkreglen: \left (\frac{f(x)}{g(x)} \right )'=\frac{f'(x)\cdot g(x)-f(x)\cdot g'(x)} {(g(x))^2}

g(x) = e-x er sammensat. g(x) = i(k(x)), hvor i(y) = ey og k(x) =-x

Diff. af sammensat fu. (Kædereglen): (i(k(x)))' = i'(k(x) · k'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2018 af mathon

                  \small h(x)=\frac{\sin(x)}{2^{-x}}

                  \small h(x)=2^x\cdot \sin(x)

                  \small h{\, }'(x)=\ln(2)2^x\cdot \sin(x)+2^x\cdot \cos(x)


Skriv et svar til: Hvordan differentierer man denne (i min mening) kludrede funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.