Matematik

Diskret matematik modulus og sfd

02. december 2018 af SJ199 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der har mulighed ofr at hjælpe mig med de to b opgaver?

Vedhæftet fil: afl4.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af Bibo53

Ja, da 5\cdot 63=9\cdot 35, kan vi f.eks. bruge s'=s-5 og t'=t+9.

Da x\equiv 7\pmod{15}, er x\equiv 7\pmod{3}, hvorfor x\equiv 1\pmod{3}. Da x\equiv 14\pmod{33}, er x\equiv 14\equiv 2\pmod{3}. Heraf følger, at der ikke er nogen løsninger, idet 1\not\equiv 2\pmod{3}.


Svar #2
02. december 2018 af SJ199

jeg er ikke helt sikker på jeg er med på det første


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2018 af Bibo53

Du ved, at

(-1)\cdot 63+2\cdot 35=7.

Da

(-5)\cdot 63+9\cdot 35=0,

er

(-1-5)\cdot 63+(2+9)\cdot 35=7.


Svar #4
02. december 2018 af SJ199

Argh okay det kan jeg godt se, kunne jeg lokke dig til også at skrive det andet ud? Bare så jeg er sikker på jeg er med

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2018 af Bibo53

Hvis 15 går op i x-7, så går 3 også op i x-7. Da 3 også går op i 6, så går 3 op i x-7+6=x-1. Blev det klart?


Svar #6
02. december 2018 af SJ199

Ja! Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Diskret matematik modulus og sfd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.