Matematik

Afledt funktion

02. december 2018 af Genjutsu - Niveau: B-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af StoreNord

Sæt f'(x) lig med 0, og løs denne ligning. Med bogstaver eller tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2018 af Swagmeister96

Har du værdier for a, b og c?

Hvis ja, skal du blot differentierer hver enkelt led, fx ved hjælp af tabel over afledte funktioner...

Det nye udtryk sætter du lige 0, hvorefter du bare skal isolerer for x!

Tabel:
https://matematik2.systime.dk/fileadmin/_processed_/2/1/csm_tabel3.1_451c5019e1.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2018 af StoreNord

Man ku også bare aflæse toppunktets x-værdi. Men det er jo alt for nemt.


Svar #4
04. december 2018 af Genjutsu

a b og c har ingen værdier...

her er den fulde opgave


Svar #5
04. december 2018 af Genjutsu

har sagt f(0)=3 og

a er negativ

b og c er positiv


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2018 af StoreNord

Du har ikke svaret på spørgsmål c.
                      På grafen ses, at f'(x)=0 for x=2.


Skriv et svar til: Afledt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.