Kemi

Bestem pH i ækvivalenspunkt

06. december 2018 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg sidder fast i en opg., hvor jeg skal bestemme pH i ækvivalenspunktet. Det er syre-basereaktionen: H3PO4 (aq) + OH- (aq) --> H2PO4- (aq) + H2O (l)

- jeg ved, at stofmængdekoncentrationen af H3PO4 er 0,0312 M og at n(H3PO4) = n(OH-) i ækvivalenspunktet. Men hvordan dette skal beregnes? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2018 af mathon

Du skal kende titrators koncentration, forbrugt titratorvolumen og blandingsvolumen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. december 2018 af mathon

                   \small n(H_3PO_4)=V_{NaOH}\cdot M_{NaOH}

                   \small V_{blanding}=V_{H_3PO_4}+V_{NaOH}

                   \small \left [ H_2P{O_4}^- \right ]=\frac{n_{H_3PO_4}}{V_{blanding}}

                   \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left (pK_s-\log\left (\left [ H_2P{O_4}^- \right ] \right ) \right )

                   \small pH=\tfrac{1}{2}\cdot \left (7.2-\log\left (\left [ H_2P{O_4}^- \right ] \right ) \right )


Svar #3
06. december 2018 af meitner

1.000 tak for hjælpen – jeg vidste nemlig ikke hvilken formel jeg skulle bruge.. 


Skriv et svar til: Bestem pH i ækvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.