Matematik

HJÆÆÆÆÆLP - Matematik

11. december 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er det nogle nogen der kan hjælpe mig med denne opgave 

Vedhæftet fil: 11111111.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af jonathan123456 (Slettet)

er det opg 5 eller 8 ????


Svar #2
11. december 2018 af janiw (Slettet)

begge opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2018 af AMelev

Måleenhed dm. 1 L = 1 dm3
Kald sidelængden i kvadratet hhv. radius i cylinderen x.
Benyt rumfangsformlerne til at bestemme højden af kassen hhv. cylinderen udtrykt ved x.
Beregn så overfladearealet f(x) som funktion af x og bestem minimum for f(x).


Svar #4
11. december 2018 af janiw (Slettet)

giver ingen mening 


Svar #5
11. december 2018 af janiw (Slettet)

kan du skrive det step på step 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. december 2018 af mathon

Opgave 8
       Volumenformel:    \small V=h\cdot x^2=1\qquad \textup{alle l\ae ngdem\aa l er i dm}\qquad\textup{x er den kvadratiske side og h er h\o jden}

                                            \small h\cdot x=\frac{1}{x}

       Overflade:            \small O=2x^2+4\cdot h\cdot x

                                    \small O(x)=2x^2+ \frac{4}{x}
minimal overflade
kræver bl.a.
                                    \small O{\, }'(x)=4x- \frac{4}{x^2}=0

                                    \small 4x^3- 4=0?       

                                    \small x^3- 1=0

                                    \small x=1


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆÆLP - Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.