Matematik

Hyperbolske funktioner

11. december 2018 af Hala2510 - Niveau: A-niveau

Er der en venlig sjæl der vil vise mig hvordan jeg beviser dette; (cosh(x))' = sinh(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2018 af AMelev

cosh(x)=\frac{1}{2}\cdot (e^x+e^{-x})\Rightarrow cosh'(x)=\frac{1}{2}\cdot (e^x-e^{-x})=sinh(x)

da e-x er sammensat af ey og y = -x, så (e-x)' = (ey)'·(-x)' = ey·(-1) = -e-x.


Svar #2
11. december 2018 af Hala2510

Ih, tak! 

Er der ingen mellemregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2018 af AMelev

Kun diffferentiation af  e-x


Skriv et svar til: Hyperbolske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.