Matematik

Hyperbolske funktioner

13. december 2018 af Hala2510 - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Er der nogen der kan hjælpe mig med \int_{b}^{c\sqrt{1+(-sinh(\frac{x}{a}))^{2}}}?

Jeg ved ikke lige hvad der sker, men den er måske placeret lidt mærkeligt, haha


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

bc √(1 + (-sinh(x/a))2) dx =

bc √(1 + sinh2(x/a)) dx =

bc cosh(x/a) dx =

[a*sinh(x/a)]bc =

a(sinh(c/a) - sinh(b/a))


Svar #2
13. december 2018 af Hala2510

Kan du forklare mig med ord, hvad det er der sker?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Der er en formel der siger

cosh2x - sinh2x = 1

så isolerer jeg coshx:

cosh x = √( 1 + sinh2x )

Det er dette jeg bruger til at omskrive integralet til ∫ cosh(x/a) dx


Svar #4
13. december 2018 af Hala2510

Hvad er det endelige resultat? Er lidt forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

a(sinh(c/a) - sinh(b/a))

Jeg tror vist ikke lige det kan reduceres yderligere.


Svar #6
13. december 2018 af Hala2510

Jeg forstår ikke helt hvordan det bliver (c/a) og (b/a)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du indsætter først den øvre grænse c på x's plads. Derefter indsætter du den nedre grænse b på x's plads og trækker det fra hinanden. Altså

ab f(x) dx = [F(x)]ab = F(b) - F(a)


Svar #8
17. december 2018 af Hala2510

Vil du se om dette ser rigtigt ud? Jeg forstår ikke helt hvordan a'et kommer tilbage?

Vedhæftet fil:Længde.docx

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Øverst er grænserne på integralet a og b. Senere skifter det til b og c?

Næstsidste linje: Du skal lige huske b og c bag på den firkantede parentes: [a*sinh(x/a)]bc

Det med a:

Vi skal finde en stamfunktion til cosh(x/a). Altså noget som differentieret giver cosh(x/a). Vi starter med at gætte på den "modsatte" funktion, altså sinh(x/a), og så ser om vi får det rigtige når vi differentierer.

( sinh(x/a) )' = cosh(x/a) * 1/a

Vi får en faktor 1/a på som ikke skal være der. Vi justerer derfor vores gæt til a*sinh(x/a) og prøver igen.

( a*sinh(x/a) )' = a * cosh(x/a) * 1/a = cosh(x/a)

Nu får vi det rigtige, så a*sinh(x/a) er altså den rigtige løsning.


Skriv et svar til: Hyperbolske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.