Matematik

Hvorofor fås ikke altid det samme resultat ved brug af den egyptiske metode og nutidig metode

13. december 2018 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Er der nogen der ved, hvorfor man ikke altid  får den samme resultat når man skal beregne rumfanget af en pyramidestub ved brug af den egytiske metode og den nutidige metode. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2018 af StoreNord

Det er ikke så nemt at svare på, hvis man ikke kender den egyptiske metode.


Svar #2
14. december 2018 af Amalie1234324

Det er i princippet den samme metode som i dag, når man skal beregne rumfanget af en pyramidestub. Jeg har lavet to opgaver, hvor jeg aprøvede om den egyptiske metode vil give det samme resultat som hvis jeg brugte den moderne metode. Den ene af opgaverne gav det samme resultat både i den moderne formel og egyptiske metode. Den anden opgave giver ikke det samme resultat i den egyptiske metode som i den moderne formel. Jeg har tjekket for skrivefejl.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2018 af Pirgos (Slettet)

Hej, hvis du giver os tallene, kan vi prøve at beregne rumfanget på pyramidestuben


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2018 af Pirgos (Slettet)

Et regneeksempel

En pyramidestub har grundarealet 16 ( sidestykke er 4)  og toparealet 4( sidestykke er 2) ,

og højden er 6

Vstub = 1/3 · h · ( G + g + (√ g·G) = 1/3 · 6 · ( 16 + 4 + √ 64) = 56

Ægyptisk metode

Vstub = 1/3 · h · ( a2 + b2 + a·b ) = 1/3 · 6 · ( 42+ 22 + 2·4)  = 56


Svar #5
14. december 2018 af Amalie1234324

Jeg har fået resultatet til 432 alen3. 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #6
14. december 2018 af Amalie1234324

men med den moderne formel får jeg 474 alen3


Svar #7
15. december 2018 af Amalie1234324

Hallo folkens plizz hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2018 af StoreNord

Hvad siger du til Svar #4?.

Prøv at vise os, hvordan det vil se ud med dine tal.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. december 2018 af Pirgos (Slettet)

#6

men med den moderne formel får jeg 474 alen3

og det samme får du med den ægyptiske metode

             
              Vstub = 1/3 · 18 · ( 49 + 9 + (√ 49· 9) = 474 kubikalen =  117. 22 m3

              Vstub  = 1/3 · 18 · (72+32 + ( 7 · 3 ) )  = 474  kubikalen = 117. 22 m3


Svar #11
17. december 2018 af Amalie1234324

Jeg får altså 432 alen3 i den egyptiske metode og ikke 474 alen3. Jeg har vedhøftet opgaven

Vedhæftet fil:heyyyyy.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #12
17. december 2018 af StoreNord

I trin 2 skal det, så vidt jeg har forstået, være 7+3=10. Prøv det i hvert fald lige.


Svar #13
17. december 2018 af Amalie1234324

ok prøver 


Svar #14
17. december 2018 af Amalie1234324

Det giver 408


Svar #15
17. december 2018 af Amalie1234324

hvis jeg siger 7+3 i trin 2


Svar #16
17. december 2018 af Amalie1234324

jeg tror at det er mening det ikke skal give det samme fordi i opgaven spørger de. "giver reusltaterne det samme i den moderne og egyptiske formel. Hvis nej, hvorfor ik?


Svar #17
17. december 2018 af Amalie1234324

hjæælp


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. december 2018 af StoreNord

Hvorfor har du ikke læst det link, som jeg gav dig i Svar #9

Se hvad der står under "Ægyptisk metode".


Svar #19
17. december 2018 af Amalie1234324

Tusind tak for hjælpen. I må fortsæt en god dag alle sammen :)


Skriv et svar til: Hvorofor fås ikke altid det samme resultat ved brug af den egyptiske metode og nutidig metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.