Fysik

beregn spændingsfaldet over træet

16. december 2018 af Teriperry - Niveau: A-niveau

jeg har nu prøvet men kan ikke løse opgaven så det vil være en kæmpe hjælp:)

et træ bliver ramt af et lynnedslag, som sender en elektrisk strøm igennem træet.. strømstyrket er 12 kA, og træets resistans er 0,68 Mohm.

beregn spædningsfaldet over træet.

under lynnedslaget afsættes der energi i træet. 15% af den afsatte energi omdanner vand i træet til vadndamp. lynnedslaget varer 55 us.

beregn den afsatte energi i træet under lynnedslaget


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2018 af ringstedLC

\begin{align*} U_{tr\ae} &= I_{tr\ae}\cdot R_{tr\ae} \\ V_{tr\ae} &= 12\cdot 10^3\cdot 0.68\cdot 10^6\;\left ( A\cdot \Omega \right ) \\ V_{tr\ae} &= 12\cdot 0.68\cdot 10^{3+6}\;\left ( A\cdot \Omega \right ) = \;?\;(?)V \end{align*}

Som du har skrevet spørgsmålet:

\begin{align*} E_{tr\ae} &= P_{tr\ae}\cdot t \;,\;P_{tr\ae} = {I_{tr\ae}}^2\cdot R_{tr\ae} \\ E_{tr\ae} &= \left ( 12\cdot 10^3 \right )^2\cdot 0.68\cdot 10^6\cdot 55\cdot 10^{-6}\;\left ( A^2\cdot \Omega\cdot s \right ) \\ E_{tr\ae} &= 144\cdot 0.68\cdot 55\cdot 10^{6+6-6}\;\left ( A^2\cdot \Omega\cdot s \right ) = \;?\;(?)J \end{align*}

Hvis det er energien til at danne vanddamp er det 15% af ovenstående.


Svar #2
16. december 2018 af Teriperry

#1

\begin{align*} U_{tr\ae} &= I_{tr\ae}\cdot R_{tr\ae} \\ V_{tr\ae} &= 12\cdot 10^3\cdot 0.68\cdot 10^6\;\left ( A\cdot \Omega \right ) \\ V_{tr\ae} &= 12\cdot 0.68\cdot 10^{3+6}\;\left ( A\cdot \Omega \right ) = \;?\;(?)V \end{align*}

Som du har skrevet spørgsmålet:

\begin{align*} E_{tr\ae} &= P_{tr\ae}\cdot t \;,\;P_{tr\ae} = {I_{tr\ae}}^2\cdot R_{tr\ae} \\ E_{tr\ae} &= \left ( 12\cdot 10^3 \right )^2\cdot 0.68\cdot 10^6\cdot 55\cdot 10^{-6}\;\left ( A^2\cdot \Omega\cdot s \right ) \\ E_{tr\ae} &= 144\cdot 0.68\cdot 55\cdot 10^{6+6-6}\;\left ( A^2\cdot \Omega\cdot s \right ) = \;?\;(?)J \end{align*}

Hvis det er energien til at danne vanddamp er det 15% af ovenstående.

men hvad står V_træ for? og hvilken formlen bliver der brugt i det 2 eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2018 af ringstedLC

#2: Tjah, hvad er enheden for spænding? Og:

\begin{align*} E &= P\cdot t \\ P &= U\cdot I\;og\;U= I\cdot R\Downarrow \\ P &= I^2\cdot R\Downarrow \\ E &= I^2\cdot R\cdot t \end{align*} 


Skriv et svar til: beregn spændingsfaldet over træet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.