Kemi

Beregning af pH

17. december 2018 af Jegvedikkehvadjegskalhedde (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe med at løse denne her opgave? Jeg ved at svaret skal give 10,54, men jeg ved ikke, hvordan jeg finder frem til det 

0,156 g Na2CO3(s) opløses i 100 mL vand. Hvad er pH i denne opløsning? Antag at volumenet er uændret. Ka(1)=4.2*10^-7 og Ka(2)=4.8*10^-10


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2018 af Heptan

Da den ene base er 1000 gange stærkere end den anden, kan man se bort fra den ene syrestyrkekonstant.

Svag base formlen.

pH=7+\frac{1}{2}\left ( pK_{a(2)}+\log(c) \right )=10,74


Skriv et svar til: Beregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.