Matematik

Logaritmiske sammenhænge

19. december 2018 af Ksejdjdjdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et jordskælvs styrke på Richterskalaen afhænger af den energi som udløses i form af seismiske bølger ved jordskælvet. Hvis vi kalder tallet på Richterskalaen for R er energien målt i Joule for E, gælder: R=2/3log(E/E0)
Hvor E0=10^4,8 joule

1. Haiti er ramt af et jordskæld på 7.0 på Ritcherskalaen. Bestem den energi(I joule), der blev udløs i form af seismiske bølger ved jordskælvet.

2. Vis følgende: Hver gang Richtertallet stiger 1 trin(fx fra R=5 til R=6) udløses der 31,6 gange mere energi i form af seismiske bølger


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2018 af peter lind

17,0 =2*log(E/E0)/3

Vis at 1 = 2(log(E2/E0) ¨- Log(E1/E0))/3 => E2 = 32,6*E1


Skriv et svar til: Logaritmiske sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.